Domowy serek homogenizowany
No to do pracy rodacy! ;) Weekend czas zakończyć i ruszyć pełną parą do pracy/szkoły/uczelni. Taki juz nasz los, że cyklicznie oczekujemy weekendu, potem boimy się, że dobiega końca i ponownie go wyczekujemy mimo że dopiero poniedziałek ;)
Ten tydzień przeleci mi bardzo szybko, mam tyle spraw do załatwienia, że pewnie się obejrzę, a będzie już kolejny i tego życzę Wam, by jak najszybciej dopadł Was weekend :)
A dzisiejszy przepis to niedosłowna kontynuacja poprzedniego-może niewielu z Was zauważyło, ale napisałam tam, że użyłam "domowego serka homogenizowanego", co nieco nie mija się z prawdą :)
Mamusia nauczyła mnie go robić, gdyż jestem strasznie jogurto/serko, kluseczko żerna-świat mięs, pieczeni, ziemniaków mógłby nie istnieć gdybym mogła jeść same kluski, pyzy, jogurty, musli itp
I dlatego chciałam podzielić się przepisem z Wami-może kiedyś skorzystacie z niego;) możecie używac go do naleśników, z musli, czy jako zwykłą przekąskę;)
Polecam serdecznie!
P.S. Na polu poranki są już naaaaaa prawdę zimne ;D
22 komentarze
Pycha :)
OdpowiedzUsuńJa też robię sobie takie serki na bazie twarogu ;) najlepsze z bananem i dodatkiem miodu ; D
OdpowiedzUsuńBędę musiała skorzystać z przepis, uwielbiam serek homogenizowany!:) czas to i u mnie szybko leci, ale w weekend chciałabym tego czasu trochę więcej :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Taki własnoręcznie wykonany owocowy serek jest o niebo lepszy od sklepowego :) I jakiś apetyczny placuszek spod niego wygląda ;)
OdpowiedzUsuńo kurcze, nie wiedzialam, ze zrobienie
OdpowiedzUsuńserka homogenizowanego jest takie proste! na pewno kiedys wyprobuje :)
ja kazdego poniedzialku czekam na weekend ;)
Taki domowy serek musi być pyszny :) A ze świeżymi owocami to już w ogóle bajka!
OdpowiedzUsuńNawet nie wiedziałam, że jest domowy sposób na serek homogenizowany. Trzeba będzie wypróbować. :)
OdpowiedzUsuńooo zapisuje sobie! do tej pory widziałam tylko przepisy na jogurty naturalne :)
OdpowiedzUsuńmmm, ale fajne 'wiem co jem';) gratuluję pomysłum genialne!
OdpowiedzUsuńwow, domowy serek homo? *__* rewelacja, koniecznie muszę wypróbować *__* :)
OdpowiedzUsuńTrzeba zrobić;)
OdpowiedzUsuńdo naleśników idealny, robię podobnie :) pychotka
OdpowiedzUsuńDo pracy Rodacy, powiadasz? Trzeba było też dodać opcję - do kuchni :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
szana!
domowy? ale super! :)) uwielbiam takie serki homogenizowane, ale takie domowe zdecydowanie najlepsze <3
OdpowiedzUsuńNo to do kuchni hah ;D
OdpowiedzUsuńBoze ... dziekuje za przepis i przypomnienie smaku , mieszkam poza krajem od 22 lat i uns niema takiego serka . Pozdrawiam Edyta
OdpowiedzUsuńserek najlepiej smakuje z kostki tlustego twarogu 1 budyn ugotowac , ja daje troche mniej mleka niz pisze na opakowaniu jak budyn ostygnie miksuje twarog na gladka mazie dodaje budyn cukier i cukier wanilinowy do smaku , serek ten najlepiej komponuje sie z zimnymi nalesnikami.
OdpowiedzUsuńnie dla cukru wanilinowego....wyszło strasznie gorzkie jak go dosypałam. Chyba trzeba zainwestować w samą wanilię.
OdpowiedzUsuńWłaśnie przed chwilą zrobiłem owy przepis i wyszło super. Dodałem 3/4 szklanki cukru i 1 duże opakowanie cukru waniliowego (30g) zamiast 2 małych i wyszło naprawde słodko (tak jak w opisie wg upodobań).
OdpowiedzUsuńPodliczając koszt aktualnych produktów jest to cena 10zł +/-, a na serio po dodaniu jogurtu do twarogu wychodzi duża porcja na większą miske i cała rodzina wie przynajmniej co je.
Pozdrawiam
Bardzo się cieszę! Miło mi słyszeć, że przepisy wychodzą i smakują :)
UsuńI fakt jest to dość ekonomiczna wersja, a równie pyszna jak sklepowa ;)
No choć bez większości sztucznych ulepszaczy ;)
Pozdrawiam serdecznie!
WITAM,
OdpowiedzUsuńprzepis jest wspaniały!!!
Jak długo taki serek można przechowywać w lodówce?
Pozdrawiam
Dziękuję :) myślę, że spokojnie 3 dni:)
UsuńBędę wdzięczna za każdą opinię i sugestię! Smacznego!